Poprzedni temat «» Następny temat
Fajerwerki
Autor Wiadomość
Server 
-User

Piwa: 1/5

10788 linkarnia_coin
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 10:44   Fajerwerki

Lubicie fajerwerki? Ja je wręcz kocham <3. Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na fajerwerki. W tamtym roku miałem fajerwerki za 300zł, w tym będzie pewnie za 400zł.
Mam nawet forum o fajerwerkach :!

Co lubię w fajerwerkach? Przede wszystkim radość jaką daję widzom podczas oglądania, zaciekawienie, pozytywny szok itd... To mnie nakręca... Po drugie, lubię kolory na niebie ;)
Postaw piwo autorowi tego posta

Aniulek 

Pomogła: 3 razy
Piwa: 9/4

201505 linkarnia_coin
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 11:17   

Server napisał/a:
Lubicie fajerwerki?

Hm, podobają mi się. Nie wyobrażam sobie Sylwestra bez nich, one oddają taki fajny klimat.
Server napisał/a:
za 300zł, w tym będzie pewnie za 400zł.

Tyle bym nie wydała na fajerwerki. ;P Mój tata jest też takim fanem ich i pewnie jakby tylko mógł to kupowałby za podobną sumę, ale mama za to nie uważa je za coś koniecznego i kupujemy zawsze symboliczną ilość.

Ładnie wyglądają, wywołują za ciekawienie, ale są też niebezpieczne.

Server 
-User

10788 linkarnia_coin
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 11:24   

Aniulek, jak się jest pijanym to pewnie, że są niebezpieczne. Czasami też może się wyrzutnia przewrócić i strzelać byle gdzie (w ludzi, domy)

Aniulek 

Pomogła: 3 razy
Piwa: 9/4

201505 linkarnia_coin
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 11:55   

Server napisał/a:
jak się jest pijanym to pewnie, że są niebezpieczne.

Też.
Dzieci również nie powinny takimi 'zabawkami' się bawić.

OmnibuS

Pomogła: 6 razy
Piwa: 11/1

695842 linkarnia_coin
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 12:16   

Uwielbiam fajerwerki i inne wyroby pirotechniczne, które robię sama. Dają o wiele więcej radości niż te kupione. Wolę kupić produkty i sama zrobić, niż kupić gotowe. Co do kosztów... niemało już wydałam na produkty, ale na to nie żałuję pieniędzy.
Czy to niebezpieczne? Nie wiem, pewnie tak, chociaż mnie się nic nigdy nie stało, a trochę się juz tym bawię - w gimnazjum zaczęłam. Wtedy rodzice byli negatywnie do tego nastawieni (teraz właściwie też są, ale nabrali juz chyba trochę więcej zaufania do mnie w tej sprawie i wierzą, że wiem co robię), zabraniali mi robienia jakiegokolwiek wyrobu pirotechnicznego, denerwowali się nawet jak widzieli u mnie zapalniczkę czy zapałki, dlatego zawsze wszystkie składniki trzymałam pod łóżkiem i mi to zostało do dzisiaj - każdy składnik jaki kupuję trzymam pod łóżkiem. Nie udało im się mnie zniechęcić do pirotechniki. Luuubię to. :D
Server napisał/a:
Aniulek, jak się jest pijanym to pewnie, że są niebezpieczne.

Jak się jest nieodpowiedzialnym, to jest niebezpieczne. Wtedy to już obojętnie czy pijany czy nie.
Aniulek napisał/a:
Dzieci również nie powinny takimi 'zabawkami' się bawić.

Zależy kogo uważamy za dziecko. Jak patrzę, gdy dziecko się tym bawi to mądre to nie jest, ale.. rozumiem takie dziecko.

A*n*i*a 
Top-L-Roku 2009

Pomogła: 5 razy
Piwa: 14/21

753345 linkarnia_coin
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 12:34   

Wspomnę na początku trochę o petardach, choć temat głównie o fajerwerkach. 1 stycznia tego roku w dłoni wybuchła ma petarda, na szczęście niezbyt duża ale krew była i mocno szczypało. Na policzku też małe zadrapanie i ten huk w uszach. Chyba to jakiś 'niewypał' zapaliłam i od razu wybuchła, nawet nie było czasu aby ją szybko wyrzucić daleko.

Uwielbiam fajerwerki oglądać na ciemnym niebie. Sama dużo nie inwestuję w takie przyjemności.
Masa kolorów, błyski są niezapomniane. Patrzę z zaciekawieniem i fascynacją.

Server 
-User

10788 linkarnia_coin
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto 31 Sie, 10 12:35   

, pierwszy raz widzę dziewczynę, która robi własne fajerwerki :)

Mi bardziej odpowiadają fajerwerki kupione, bo na mieszanki troszkę szkoda mi pieniędzy. Kupuje w necie od 3 lat, ponad to mogę zawsze liczyć na 30% gratis w sklepie ;)

ronaldinho 
-User
~!BlauGrana!~

Skąd wiesz o forum?: Od moda Kiri
Postawił 6 piw(a)

2562 linkarnia_coin
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro 01 Wrz, 10 07:01   

Uwielbiam.Nie żałuje kaski bo rodzice mi na to dają :) .Fajne są rakiety z efektami świetlnymi na niebie ;)

Tirsa 
-User

Piwa: 6/6

155624 linkarnia_coin
Wysłany: Nie 05 Wrz, 10 20:25   

Zawsze oglądam z zaciekawieniem i fascynacją. Ale sama nie mam jakiejś chęci ich odpalać, kupować.

, nawet bym nie wpadła na to że można zrobić je samemu. Zrobisz po swojemu, ale ja Ci odradzam dalszych eksperymentów... wiadomo - niebezpieczeństwo.

OmnibuS

Pomogła: 6 razy
Piwa: 11/1

695842 linkarnia_coin
Wysłany: Nie 05 Wrz, 10 21:00   

Tirsa napisał/a:
Zrobisz po swojemu, ale ja Ci odradzam dalszych eksperymentów... wiadomo - niebezpieczeństwo.

Za długo się tym zajmuję i za bardzo do tego przywykłam/polubiłam to, żeby teraz dać sobie z tym spokój. Jakieś tak ryzyko jest, ale przestrzegając pewne zasady zmniejsza się do minimum. W pirotechnice bardzo ważne jest zachowanie bezpieczeństwa, nie robienie nic głupiego, nieprzemyślanego. Nie wiem jak zachowają się połączone substancje - nie robię tego. Wiele osób uważa to za duże niebezpieczeństwo, co w rzeczywistości wygląda zupełnie inaczej. Mówią tak zazwyczaj osoby niemające z tym dużo styczności.

Tirsa 
-User

Piwa: 6/6

155624 linkarnia_coin
Wysłany: Nie 05 Wrz, 10 22:30   

Ań napisał/a:
Wiele osób uważa to za duże niebezpieczeństwo, co w rzeczywistości wygląda zupełnie inaczej. Mówią tak zazwyczaj osoby niemające z tym dużo styczności.

A ja jestem potwierdzeniem tej reguły ;P
Od razu się przeraziłam, nie pomyślałam o tym jaką możesz mieć wiedzę i środki bezpieczeństwa. Przepraszam!

Odpowiedz do tematu